CFP: 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας και υποψ. Διδακτόρων

Submission deadline: July 14, 2017

Conference date(s):
October 21, 2016 - October 23, 2016

Go to the conference's page

Conference Venue:

National and Kapodistrian University of Athens (Greece)
Athens, Greece

Details

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ [ΜΙΘΕ] ΤΟΥ ΠΜΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ [ΙΦΕΤ] ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΡΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ [ΕΚΠΑ] 21 – 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016

πρόσκληση ενδιαφέροντος

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/-τριες του ΠΜΣ Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Τεχνολογίας [ΙΦΕΤ] και οι υποψήφιοι/-ες διδάκτορες του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης [ΜΙΘΕ], του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών/-τριών και Υποψηφίων Διδακτόρων [21 – 23  | 10 | 2016] στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών/-τριών και Υποψηφίων Διδακτόρων, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2015 στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το τμήμα Φιλοσοφίας.

θεματικές ενότητες:

Στις θεματικές περιοχές του συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της Φιλοσοφίας, της Ιστορίας της Φιλοσοφίας και της Φιλοσοφίας της Επιστήμης και των επιμέρους Επιστημών. Ενδεικτικά: Μεταφυσική, Γνωσιολογία, Ηθική, Αισθητική, Πολιτική Φιλοσοφία, Φιλοσοφία Γλώσσας, Φιλοσοφία του Νου, Μεταφιλοσοφία, Γενική Φιλοσοφία Επιστήμης, Φιλοσοφία Φυσικής, Φιλοσοφία Μαθηματικών, Φιλοσοφία Λογικής, Φιλοσοφία Γνωσιακής Επιστήμης, Φιλοσοφία Βιολογίας, κ.ο.κ.

στοιχεία ανακοίνωσης:

Το συνέδριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες, θα είναι ανοικτό σε όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες και υποψήφιους και υποψήφιες διδάκτορες της Πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση των εργασιών είναι 30 λεπτά [συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης]. Ο προτεινόμενος χρόνος για παρουσίαση είναι 20 λεπτά και 10 λεπτά για συζήτηση. Ωστόσο, ο κάθε ομιλητής μπορεί να διαχειριστεί τον χρόνο του, όπως θέλει.

στοιχεία εγγράφου:

Aρχείο Microsoft Word [.doc]. Σε περίπτωση ελληνικών πολυτονικών κειμένων, παρακαλούμε τα κείμενα να σταλούν και σε αρχείο pdf.

κείμενο περίληψης:

750 λέξεις. Η περίληψη μπορεί να συνοδεύεται και από ενδεικτική βιβλιογραφία.
Προτείνουμε, για τη διευκόλυνση της επιστημονικής επιτροπής, να αναγραφούν κάτω από τον τίτλο της περίληψης 1 – 3 θεματικές περιοχές στις οποίες ο συγγραφέας κατατάσσει την ανακοίνωσή του και 1 – 5 λέξεις-κλειδιά. Γραμματοσειρές: Arial ή TimesNewRoman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,15.

προθεσμία υποβολής:

15 Ιουλίου 2016.

Αποστολή ως συνημμένο σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]

προσοχή:

Να μην αναγράφεται το όνομα του συγγραφέα στο έγγραφο που θα στείλετε, ούτε μέσα στο κείμενο αλλά ούτε και στην ονομασία του αρχείου. Ως τίτλος του αρχείου [doc ή/και pdf] θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου που λάβατε με email κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, καθώς όλες οι περιλήψεις θα υποβληθούν σε διπλή τυφλή αξιολόγηση από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Οι συγγραφείς των επιλεγμένων περιλήψεων θα ενημερωθούν εγκαίρως με email ώστε να είναι σε θέση να προετοιμάσουν τις ανακοινώσεις τους. Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν και στον ιστότοπο του Συνεδρίου.

Supporting material

Add supporting material (slides, programs, etc.)