Integritate și redefinire. Omul în orizontul multi-dimensional al societății contemporane

November 24, 2023
Faculty of Theology, “Ovidius” University of Constanța (Romania)

Aleea Universității, no. 1
Constanţa 900470
Romania

Organisers:

Ovidius University Of Constanta

Topic areas

Talks at this conference

Add a talk

Details

O simplă analiză asupra realității lumii de astăzi, a anului 2023, ne confirmă faptul că într-un interval de câțiva zeci de ani morfologia societății s-a schimbat radical: localul a devenit global în sensul vizibilității și a comprimării spațiului prin noile tehnici de comunicare, granițele dintre culturi și religii au devenit fluide prin relațiile dialogice și dinamica migrației, tendințele economice au creat rețele trans-naționale, care au generat noi reconfigurări politice, iar dezvoltările tehnologice au impulsionat noi arhitecturi ale ritmului cotidian. În acest context multi-dimensional, omul se simte mult mai pregnant pe sine însuși, simte mai intens relația cu celălalt și cu mediul înconjurător și caută să-și definească mult mai bine situarea în societate.

Omul este o identitate care sintetizează în sine un complex de experiențe cotidiene: religioase, sociale, psihologice, tehnice, medicale, economice, culturale. Iar riscul fragmentarizării vieții poate genera uitarea de sine, care este una dintre cele mai tragice forme de anxietate. Din acest considerent, miza integrității și a redefinirii de sine a devenit o coordonată esențială în registrul vieții. 

Conferința își propune să fie un forum de dezbateri asupra unor întrebări care mizează pe faptul existențial: Cum ne păstrăm integritatea într-o societate multi-dimensională care ne provoacă printr-o serie de riscuri? Cum ne redefinim valorile axiologice în complexul experiențelor cotidiene contemporane? Ce aport are religia, filosofia, psihologia, medicina, cultura în articularea integrității umane?   

Supporting material

Add supporting material (slides, programs, etc.)

Reminders

Registration

No

Who is attending?

No one has said they will attend yet.

Will you attend this event?


Let us know so we can notify you of any change of plan.